De InnovatieCirkel in de praktijk

Weblog

 1. Fase 1: Positie Bepalen

  vrijdag 14 december 2018 - door Albert Kamphuis & Bart Schwarz

  Dingen beloven die niet waargemaakt kunnen worden ...

  In deze blog beschrijven we situaties uit de praktijk als de organisatie beloften niet nakomt en wat je daaraan kunt doen. Veelal door een te positieve voorstelling van de huidige stand van zaken worden er toezeggingen gedaan waardoor problemen ontstaan. Het leiderschapsvermogen op de fase "positie bepalen" van De InnovatieCirkel is dan te beperkt.

  De types die van nature een talent hebben voor deze fase zijn Enneagramtype 1, De Precieze Verbeteraar en Enneagramtype 2, De Ondersteunende Doelzoeker. Type 1 weet helder te duiden waar verbetering mogelijk is en type 2 ondersteunt enthousiast nieuwe ideeën en legt behulpzaam verbindingen tussen partijen. 

  De deelnemersnamen in onderstaande casusbeschrijving zijn veranderd.

  Lees hier meer over het praktijk voorbeeld

 2. TF maart 2018 - Leiderschap tonen doe je door...

  dinsdag 13 maart 2018 - door Albert Kamphuis & Bart Schwarz

  Met behulp van De InnovatieCirkel legt Albert uit hoe je in deze 4 casuïstieken Egowijzer kunt zijn: een start-up leert afmaken, hoe een directie van broers inzicht te geven en hoe om te gaan met type 3.

  Lees hier meer over het praktijk voorbeeld

 3. TF december 2017 - toepassing types en de InnovatieCirkel

  donderdag 7 december 2017 - door Albert Kamphuis & Bart Schwarz

  We bespraken een drietal praktijk situaties en wat het toepassen van de InnovatieCirkel daarbij kan betekenen. Wat er gebeurt als je één van de 5 fasen van de InnovatieCirkel "overslaat", hoe je op talenten kunt vertrouwen en hoe je 'olifanten' dient te benoemen

  Lees hier meer over het praktijk voorbeeld

 4. TF september 2017 - Ego worstelingen

  maandag 16 oktober 2017 - door Albert Kamphuis & Bart Schwarz

  Als je je eigen enneagramtype maar door hebt in de onderlinge samenwerking dan zijn een hoop “ego-worstelingen” op te lossen.

  Lees hier meer over het praktijk voorbeeld

 5. TF Juni 2015 - De impact van laag vertrouwen

  vrijdag 21 augustus 2015 - door Albert Kamphuis & Bart Schwarz

  Het tweede toepassingsforum van 2015 ging rondom het thema ‘vertrouwen’ in je team en wat als dat er heel weinig is. Een gebrek aan vertrouwen in je team doet natuurlijk wat met de gezondheidsniveaus van de aanwezige types (mensen zakken dan naar niveau 6 of 7 zitten). En wat moet je dan doen om de aansluiting met het vliegwiel weer te vinden?

  Lees hier meer over het praktijk voorbeeld