Egowijs Leiderschap Training

De Egowijs Leiderschap Training leert om de potentie van jezelf, je team en de organisatie maximaal te benutten. Hoe je als leidinggevende in een weerbarstige praktijk jezelf, het team en de organisatie naar een geheel nieuw niveau brengt.

Het gaat erom hoe je leert alle verschillende persoonlijkheden te motiveren, het talent binnen je team te activeren, te zorgen voor een optimale samenwerking, de juiste strategische keuzes te maken en te zorgen voor een krachtige uitvoering.

In onze trainingen werken we met alles vanuit de persoonlijkheid van de deelnemer. Hij of zij zal dat ervaren alsof de training voor hen op maat gemaakt is.

Geschikt voor Directeuren, CEO’s, MKB eigenaren, managers en andere leidinggevenden in kleine en grote, profit of non-profit en startende of juist snel groeiende organisaties.

De Egowijs Leiderschap Training bestaat uit 10 bijeenkomsten met praktijkgerichte opdrachten en kent minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

De volgende drie etappes nemen we in de leiderschap training:

1. Persoonlijk meesterschap

Als eerste etappe van de leiderschap training nemen we de weg naar 'binnen'. In de eerste vier dagen kom je in dieper contact met je essentiekwaliteiten, de werking van je persoonlijkheidsdynamiek en hoe jouw weg naar persoonlijk meesterschap eruit ziet.

Geen team kan beter worden dan de beperkingen van diegene die haar leidt. Bouwen aan een grootse organisatie of team vergt inzicht in wie je in essentie bent, hoe je verdedigingsmechanismen (je valkuilen) opereren en waarom deze je automatisch maar onbewust, beschermen en belemmeren.

2. Basisvertrouwen en teamflow

Als je de persoonlijkheidsdynamiek van jezelf herkent leer je een 'taal' die niet alleen toepasbaar is op jezelf maar ook op de mensen aan wie je leiding geeft en mee samenwerkt. Hiermee vergroot je het basisvertrouwen van de mensen om je heen aanzienlijk. Bovendien krijg je met deze taal het inzicht hoe je het werkelijke talent van hen ‘wakker’ schudt. Deze dan ten volle te benutten is een belangrijke stap om de snelheid van handelen te vergroten binnen een inspirerende werkomgeving. Dag 4, 5, 6 en 7 behandelen dit inzicht.

3. Egowijs Leiderschap in actie: Toepassing innovatiecirkel

Om als organisatie te excelleren heb je op een drietal elementen nodig: Talent en passie; de allerbeste willen zijn en een economisch getal om je voortgang te meten. Dit proces wordt in gang gezet door de InnovatieCirkel die we je tijdens bijeenkomst 8, 9 en 10 leren toepassen. Jullie resultaten zullen zich sterk verbeteren omdat de InnovatieCirkel de volgende randvoorwaarden creëert:
- Het haalt uit je mensen wat er in zit, zodat ze hun beste inzichten en ideeën met je delen
- Het basisvertrouwen en wederzijds respect wordt versterkt, zodat een open dialoog tot stand komt
- Innovatie wordt gestimuleerd vanuit de organisatie zelf. Het openen van nieuwe mogelijkheden in de markt wordt gedreven door gedisciplineerde teams die hun verantwoordelijkheid nemen.

Melanie van Norden: ''Als je op zoek bent naar een leuke leiderschapscursus, zoek dan verder. Zoek je levensveranderende inzichten die je helpen als mens en als leidinggevende, dan ben je bij Egowijs aan het juiste adres''.

Voor de brochure download de PDF.

Jaarlijks hebben we 2 leergangen. In 2020 starten we op: 22 april en 28 oktober. 

Programma, data en meer informatie:

  1. Egowijs Leiderschap route, leergang 22

    Deze 22e Leergang loopt van 30 oktober 2019 tot en met 8 juli 2020