Egowijs Leiderschap Training

Egowijs Leiderschap Training

Wat de training jou brengt

 • Ontdek dingen over jezelf waar je geen idee van had
 • Relaties verbeteren door je ware zelf te kunnen zijn
 • Je communicatie verbetert en relaties spreken je graag
 • Nieuwe inzichten in hoe situaties zich ontwikkelen
 • Je wordt een inspirerend rolmodel voor anderen, ook prive!
 • Je vermindert je stress gevoeligheid en houdt tijd over
 • Je krijgt mensen steeds makkelijker in beweging
 • Je ontdekt nieuwe talenten van jezelf en van anderen
 • Je krijgt Flow in je team met de InnovatieCirkel aanpak
 • Je doorziet de organisatiecultuur patronen en weet er positieve energie aan te geven

Wat Egowijs handelen organisaties en de samenleving kan brengen

 • Heel veel mogelijkheden om meer van menselijk potentieel gebruik te maken in een complexe samenleving waarbij in organisaties veel overleg nodig is en veel afstemming langs de hele voortbrengingsketen van de organisatie.
 • Er zijn honderden contactmomenten alleen al in het voorbereidingsproces van welke organisatie dan ook. Het gaat een factor 10 sneller, efficiënter en kwalitatief veel beter als je mensen in dat project Egowijs met elkaar omgaan.
 • Er zijn steeds minder controle mechanismes en schakels in de organisatie nodig om alle neuzen gericht te houden
 • Het is concreet terug te zien in een makkelijker meebewegen met veranderingen, veel meer bottom-up inzichten en ideeën van de mensen die echt weten waar het over gaat om dingen te verbeteren.
 • Egowijs Leiderschap bereikt veel meer met de mensen onderling. Er zijn geen grote veranderings- of cultuur omwentelingsprogramma’s nodig.
 • Het betekent ook dat er een vanzelfsprekende onderlinge relatie ontstaat vanuit deze Egowijze manier van in het leven staan, gericht op wat er nu eigenlijk nodig is om het met de klanten, cliënten, burgers goed op de rit te krijgen wat er nodig is.
 1. Egowijs Leiderschap route, leergang 27

  Deze 27e Leergang loopt van 24 september 2024 tot en met 20 mei 2025

  Prijs Leiderschaproute 27, 9 dagen € 5.929,00 (€ 4.250,00 + accomodatie  € 650,00 + BTW € 1.029,00)

Egowijs Leiderschap haalt meer uit je mensen en organisatie.

Herken talent en oogst Innovatie
Tijdens deze training leer je vooral je rol als leidinggevende effectiever in te vullen.

Behaal het optimale uit je team door met iedereen een echte verbinding aan te gaan.
Je leert de verschillende persoonlijkheden uit je team herkennen en hoe hun volle potentieel te activeren, iedereen heeft zijn of haar specifieke talenten.

Je leert hoe je mensen echt motiveert en vanuit hun zingeving laat samenwerken. Waarom ze op hun manier communiceren, wat hun beslissingsstijlen zijn en of ze vastzitten in egogerichte overtuigingen.
Daarmee kunnen omgaan stelt je in staat een innovatieve organisatiecultuur tot stand te brengen.

Deelnemers herkennen: “dit is hoe je jouw leiding geven meer kwaliteit geeft”.

Praktijk problemen die we vaak horen van onze deelnemers:

Janine, deelnemer aan de 11e training:''Ik heb meer verantwoordelijkheidsgevoel dan de collega’s. Ze doen moeilijk naar elkaar terwijl er toch overeenstemming mogelijk zou moeten zijn. Ik herken vaak het talent van een teamgenoot maar de anderen besteden er geen aandacht aan.

Door de Leiderschapsroute heb ik help ik het team de talenten van de verschillende persoonlijkheden laten zien. Er is meer energie in het team nu''  .

Johannes, deelnemer aan de 18e training: ''Er zijn mogelijkheden maar het lukt niet anderen er enthousiast over te krijgen en dan is er geen draagvlak. Wat ze oppakken is meer van hetzelfde. Het lukt niet er een vernieuwende draai aan te geven, ze voelen het niet aan.
Ze geloven er niet in en dansen om de hete brei heen. Dan maar weer wat anders.

We werken nu in onze beeldvorming met de InnovatieCirkel aanpak en werken daardoor nu wel goed aan het draagvlak.''

Henk, deelnemer aan de 16e training: ''Het project is te oppervlakkig, er is onvoldoende over doorgedacht, het heeft te weinig toekomst. Ze denken dat het haalbaar is maar ze zien steeds weer allerlei praktische problemen over het hoofd. Het kan echt wel maar niemand gaat erin mee of pakt het op.'

We bespreken nu de fase In Beweging Brengen met elkaar, dat geeft meer duidelijkheid en er wordt nu meer opgepakt en doorgezet' .

Jan, deelnemer aan de 8e training: ''Er is geen enthousiasme in de organisatie en we missen de mogelijkheden. Ze pakken niet door en ik duw er wel tegen aan maar het gaat moeizaam, we maken het niet af. Het lijkt erop dat we meer van hetzelfde blijven doen terwijl we zouden moeten aanpassen en vernieuwen, het is hardnekkig.

Voor mij was het ontbreken van bepaalde types een opvallend Aha moment. We werken er nu duidelijk met elkaar aan''.

Egowijs Leiderschap begint bij jezelf

Stop je eigenzinnige overtuigingen

Leiders denken en handelen vaak naar hun eigen inzicht. Dat afdwingen jaagt anderen op de kast.

Dit is regelmatig een blinde vlek. Want medewerkers geven geen feedback maar haken af. Of durven geen initiatieven (meer) te nemen.

Leiders merken vaak wel dat de effectiviteit van hun leiderschap (sterk) is gedaald. Vertwijfeld vragen ze zich af hoe dat komt.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Realiseer je dat er negen verschillende persoonlijkheidstypen zijn. Acht van die negen typen denken en handelen dus anders dan dat jij gewoonlijk doet. 

Per type laten we zien welke narigheid en teleurstelling jij oproept als je koppig vanuit jouw hardnekkige overtuiging met anderen wilt samenwerken.

Gelukkig leer je ook hoe je hier blijvend anders mee om kunt gaan.

Op maat gemaakt voor jouw persoonlijkheid !

Charlotte 02.jpgDeze 8 daagse training leert je een ''Egowijs Leider'' te zijn op basis van de volgende drie leerlagen:
IK - WIJ - ALLEN

 • IK: De kern is jouw Egowijs Persoonlijke Meesterschap ontwikkelen. Je verbreedt je leiderschapsstijl door te ontdekken wat je kwaliteiten en talenten zijn. Ook de talenten die nu nog in je sluimeren.

 • WIJ: Vervolgens krijg je alle benodigde handvatten om jezelf, het team en de organisatie naar een geheel nieuw niveau te brengen. Je leert hoe je in de samenwerking met de andere persoonlijkheid types, ieders talenten optimaal activeert.

 • ALLEN: Je ontwikkelt nieuw inzicht in de bedrijfsvoering en organisatiecultuur. Inzicht dat jezelf en de organisatie gaat verrassen. Resultaten in de omgeving zijn het gevolg van jouw werk, van het werk van de teams en het geheel van kennis en kunde wat je als leider activeert.

  De basis van de opleiding is de InnovatieCirkel Aanpak

''Met de een is het makkelijker samenwerken dan met de ander. Maar je wil wel met iedereen goed overweg kunnen. Je wil jouw talent en dat van de anderen vol in kunnen zetten.

Maar helaas.... Soms versta je elkaar gewoon niet.''

Iedereen heeft een eigen karakter en eigen talenten. Door deze talenten te herkennen en in te zetten voor de taken waar ze tot hun recht komen haal je het optimale uit jezelf en je team. Zo creëer je een vitale en innovatieve organisatiecultuur.

Lees meer over Egowijs Leiderschap. Wil je ermee aan de slag? Schrijf je in op de Egowijs Leiderschap Training.

Bekijk de ervaringen van deelnemers aan onze trainingen

LR groep 2.jpg

De drie leerlagen opbouw in de InnovatieCirkel

IC split 7 02.png

Deze training is voor zowel startende als ervaren leiders geschikt. Je bent welkom ongeacht of je uit een kleine of grote - profit of non-profit - startende of juist snel groeiende organisatie komt. 

Gerco van der Wilt, Manager Achmea

''Ik ontleen nog steeds veel inzicht aan de 3,5 jaar training en toepassing. Het blijft intrigerend te zien als je mensen voorhoudt of er iets aan de hand is en ze kijken je min of meer verrast aan dat je begrijpt waar ze mee stoeien. En vooral de subtiele oefeningen waarmee ze eerst bewust en dan bekwaam worden.
Heel veel dieper en persoonlijker dan het platte houding & gedrag assortiment dat we standaard aanbieden, terwijl het er juist om gaat de kracht van de persoon echt te benutten''.

Praktijk gerichte training

Melanie van Norden.png

Melanie van Norden, Founder Embrosa, Enneagramtype 7 - De Enthousiaste Aanjager

''Het coolste deel is dat het innovatie vliegwiel vliegt (bedankt Albert, dat je ons hiervan op de hoogte hebt gesteld), wanneer een Enneagram type 1 'gelukkig en gezond' is, geeft dit type de bal door aan Enneagram type 2. De Enneagram type 2 voegt zijn vleugje magie toe en geeft de bal door aan Enneagram type 3. Het Enneagram type 3 voegt opnieuw haar geheime saus toe en geeft de bal door aan Enneagram type 4 ... Nou, je snapt het wel.

De resultaten worden alleen maar beter en beter, en de snelheid van het spel neemt toe door samen te leren spelen. En elk type Enneagram voegt continu zijn eigen superkracht toe aan uw project, waardoor de kracht of uw bedrijf en de zelfrijdende kracht van het team worden vergroot. Doe dit vaak genoeg, met genoeg Ennea-wijze helden en je wordt onaantastbaar (of tenminste, zo onaantastbaar als je kunt zijn). Ik denk nu aan een filmcitaat: "Wij zijn superhelden, wat zou er kunnen gebeuren!" Oh oh ...''

Egowijs Leider weet waar je aan begint!

Iedere leider heeft een persoonlijkheid die grotendeels zijn leiderschapsstijl bepaalt

Hoe ga jij om met al die verschillende persoonlijkheden?
De vraag is: Kan jij de complexiteit van alledag aansturen met al die mensen? Met hun eigen talent en opvattingen?

Kan jij alle talenten en valkuilen van mensen serieus nemen en jouw perspectief helder en genuanceerd houden? 
De vraag is: kan jij de ander begrijpen en zien in zijn frustratie en stress? Kan jij ruimte maken voor de ander om tot meer rust te kunnen komen? Zodat de ander kan ervaren ''OK, ik mag er zijn''.

Het Nieuwe Samenwerken is de standaard oplossing. Kan jij de negen varianten daarvan managen?
De vraag is: ben jij bereid jouw eigen vaste overtuigingen te relativeren? Zonder angst jezelf te verliezen?

Toelaten in vertrouwen is de succesformule voor Egowijze Leiders
De vraag is: laat jouw ego het toe dat het Levende Systeem jou niet nodig heeft als de klassieke ''sterke'' leider?

Je ''ware zelf'' toelaten vraagt moed en is een feest!

Trainen in de eigen praktijk

We geven je opdrachten om alles wat je leert te integreren in jouw dagelijks leven en werksituatie.

Door te oefenen vergroot je jouw aanpassingsvermogen. De Training richt zich op het wakker maken van deze ontwikkeling. We reiken alles aan wat je nodig heb om jouw hoogste potentieel te activeren. Zodat je later ook anderen kunt helpen hetzelfde te doen.

Op ten duur merk je dat je minder druk bent met je oude patroon. Je wordt niet langer beheerst door alle impulsen in je omgeving. Jij bent Egowijs en in ''control''. Er ontstaat ruimte om nieuwe vaardigheden te leren. Wanneer er nieuwe kansen ontstaan ben jij helder genoeg om deze te benutten.

Je kan nu jouw talent en dat van anderen kanaliseren. Dit heeft een blijvende impact op hoe je als leider wordt gezien.

Deze veelomvattende verandering is blijvend in de rest van je leven. Je krijgt het vermogen om de architect van je eigen transformatie te worden.

Wat deelnemers als resultaat ervaren hebben

-Cor Verwoert, Hoofd Planvorming Van Wijnen: ''Waarom raakt een bepaald iets je? Waarom lukt iets bij de één wel en bij de ander niet? Waarom krijgt iemand energie van iets maar de ander niet?
Om daar antwoord op te krijgen ben ik de Egowijs Leiderschapsroute gaan volgen''.

Mark van den Broek, Directeur Business & Productdevelopment NCOI group: “Als je jezelf en je organisatie naar een ander niveau wil brengen en daar serieus mee aan de slag wil gaan, dan is dit zeer de moeite waard.”

Bekijk meer ervaringen van deelnemers en hun organisaties.

Is deze training voor jou?

De  training is ontworpen voor Egowijs leidinggeven en beinvloeden.

Wij hebben deelnemers gehad uit kleine en grote, profit of non-profit en startende of juist snel groeiende organisaties.

Zoals Directie leden, MKB eigenaren, (Interim)managers. Afdelingshoofden, Strategie en beleidsmedewerkers, Teameiders, Coordinatoren, Projectleiders en andere (ervaren en beginnende) leidinggevenden.

De Egowijs Leiderschap Training leergang 25 bestaat uit 8 dagen met tussendoor praktijkgerichte opdrachten om te oefenen in je eigen praktijk.

Minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers.
We houden van kleine groepen om maximaal persoonlijke begeleiding te kunnen geven.

Twijfel je of je in de doelgroep past? Stuur ons dan een email.

Jaarlijks starten we 2 keer een Egowijs Leiderschap training

In 2024 starten we met de 27e leergang op Dinsdag 24 september 2024

 1. Egowijs Leiderschap route, leergang 27

  Deze 27e Leergang loopt van 24 september 2024 tot en met 20 mei 2025

  Prijs Leiderschaproute 27, 9 dagen € 5.929,00 (€ 4.250,00 + accomodatie  € 650,00 + BTW € 1.029,00)

Neem gerust contact op met Albert Kamphuis voor een vrijblijvend gesprek als je:

 • gewoon eens wil sparren over jouw situatie
 • de Typetest hebt gedaan en je vragen hebt over de uitslag
 • een profiel hebt aangemaakt en je vragen hebt over de aansluitende mails met tips
 • meer wilt weten over onze aanpak en werkwijze
 • een training of coach zoekt die bij je past
 • bel als je denkt dat het niet haalbaar is voor jou
Albert nr9 klein.png Stuur een mail dan bel ik je.