Egowijs Leiderschap Training

De beste manier om meer uit je mensen en organisatie te halen, dat zou je willen maar het lukt niet want...

Je hebt meer verantwoordelijkheidsgevoel dan de collega’s, ze doen moeilijk naar elkaar terwijl er toch overeenstemming mogelijk zou moeten zijn. Je herkent het talent van een teamgenoot maar de anderen besteden er geen aandacht aan.

Er zijn mogelijkheden maar het lukt niet anderen er enthousiast over te krijgen. Wat jullie gaan oppakken is meer van hetzelfde, het lukt niet er een vernieuwende draai aan te geven, ze voelen het niet aan. We geloven er niet in en dansen om de hete brei heen, dan maar weer wat anders.

Het is te oppervlakkig, er is onvoldoende over doorgedacht, het heeft te weinig toekomst. Ze denken dat het haalbaar is maar ze zien steeds weer allerlei praktische problemen over het hoofd. Het kan echt wel maar niemand gaat erin mee of pakt het op. Er is geen enthousiasme en we missen de mogelijkheden.

We pakken niet door en ik duw er wel tegen maar het gaat moeizaam, we maken het niet af. Het lijkt erop dat we meer van hetzelfde blijven doen terwijl we zouden moeten aanpassen en vernieuwen, het is hardnekkig.

Herken je hier iets van?
De gevolgen zijn ook zeer voorspelbaar. Vergaderingen herhalen zich en blijven steken op steeds dezelfde argumenten, voorkeuren en hobby’s. De vertragingen in besluitvorming geven de concurrent vanzelf de ruimte om hun marktpositie te vergroten.

De afstemming in de hele keten hapert en leidt tot oplopende kosten. Het lukt niet om nieuwe ideeën op gang te krijgen, laat staan in te voeren. Er is veel op korte termijn repareren maar de lange termijn ingrepen die nodig zijn worden gemist. Steeds weer verrast worden door nieuwe concurrenten die in het gat springen.

Er is spanning en weinig effectiviteit in de vergaderingen. Als er al nieuwe ideeën zijn worden ze niet doorgezet. Vast zitten in ego’s die hun stijl dwingend opleggen aan anderen en de mensen niet meekrijgen.

 Herken je ook dat …

 • gebrek aan samenwerking de belangrijkste hindernis is om jouw leidinggevende rol succesvol te maken?
 • jouw leidinggevenden en andere teams en afdelingen daar last van hebben in hun werk?
 • 75% van de vertrekkende medewerkers die de organisatie wil behouden, bij hun manager weg gaan en niet bij de organisatie?
 • uit onderzoek naar voren komt dat meer dan 80% van de mensen in je organisatie hun volle capaciteit heel graag willen inzetten en dat het nauwelijks 20% ook lukt?

De Egowijs Leiderschap Route is een praktijk gerichte opleiding, op maat ingericht voor jouw persoonlijkheid, die je leert om de potentie van jezelf, je team en de organisatie maximaal te benutten. Hoe je als leidinggevende in een weerbarstige praktijk jezelf, het team en de organisatie naar een geheel nieuw niveau brengt.

 Wat je krijgt

 • Je omgeving reageert direct positief als je uit jouw automatische gedragspatronen bent gestapt
 • Alle deelnemers met hun diverse persoonlijkheden komen in hun eigen kracht, door zichzelf te zijn en hun persoonlijkheid toe te laten
 • De InnovatieCirkel aanpak zorgt voor flow in je team
 • Je doorziet de organisatiecultuur patronen en weet er positieve energie aan te geven
 • Je maakt makkelijker verbinding met je leidinggevende en collega’s
 • Je herkent de persoonlijkheden van de anderen en kunt ze in hun kracht, in hun talent krijgen omdat je hun voorkeuren in communicatie en beslissingen nemen herkent, weet wat je ze wel en niet kunt vragen en meer
 • Je haalt direct aanwijsbaar betere resultaten als leidinggevende

Te mooi om waar te zijn? Kijk eens bij referenties wat deelnemers aan onze trainingen erover zeggen.

Het gaat erom hoe je leert alle verschillende persoonlijkheden te motiveren, het talent binnen je team te activeren, te zorgen voor een optimale samenwerking, de juiste strategische keuzes te maken en te zorgen voor een krachtige uitvoering.

In onze trainingen werken we met alles vanuit de persoonlijkheid van de deelnemer. Hij of zij zal dat ervaren alsof de training voor hen op maat gemaakt is.

Docenten Albert Kamphuis en Sandra Koedood.

Kijk in de linkerkolom wat een aantal oud deelnemers als resultaat hebben ervaren. Kijk ook wie de betrokken organisaties zijn.

Geschikt voor Directeuren, CEO’s, MKB eigenaren, managers en andere leidinggevenden in kleine en grote, profit of non-profit en startende of juist snel groeiende organisaties.

De Egowijs Leiderschap Training bestaat uit 10 bijeenkomsten met praktijkgerichte opdrachten en kent minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.We houden het intiem om maximale persoonlijke begeleiding te kunnen geven.

De volgende drie etappes nemen we in de leiderschap training:

1. Persoonlijk meesterschap

Als eerste etappe van de leiderschap training nemen we de weg naar 'binnen'. In de eerste vier dagen kom je in dieper contact met je essentiekwaliteiten, de werking van je persoonlijkheidsdynamiek en hoe jouw weg naar persoonlijk meesterschap eruit ziet.

Geen team kan beter worden dan de beperkingen van diegene die haar leidt. Bouwen aan een grootse organisatie of team vergt inzicht in wie je in essentie bent, hoe je verdedigingsmechanismen (je valkuilen) opereren en waarom deze je automatisch maar onbewust, beschermen en belemmeren.

2. Basisvertrouwen en teamflow

Als je de persoonlijkheidsdynamiek van jezelf herkent leer je een 'taal' die niet alleen toepasbaar is op jezelf maar ook op de mensen aan wie je leiding geeft en mee samenwerkt. Hiermee vergroot je het basisvertrouwen van de mensen om je heen aanzienlijk. Bovendien krijg je met deze taal het inzicht hoe je het werkelijke talent van hen ‘wakker’ schudt. Deze dan ten volle te benutten is een belangrijke stap om de snelheid van handelen te vergroten binnen een inspirerende werkomgeving. Dag 4, 5, 6 en 7 behandelen dit inzicht.

3. Egowijs Leiderschap in actie: Toepassing innovatiecirkel

Om als organisatie te excelleren heb je op een drietal elementen nodig: Talent en passie; de allerbeste willen zijn en een economisch getal om je voortgang te meten. Dit proces wordt in gang gezet door de InnovatieCirkel die we je tijdens bijeenkomst 8, 9 en 10 leren toepassen. Jullie resultaten zullen zich sterk verbeteren omdat de InnovatieCirkel de volgende randvoorwaarden creëert:
- Het haalt uit je mensen wat er in zit, zodat ze hun beste inzichten en ideeën met je delen
- Het basisvertrouwen en wederzijds respect wordt versterkt, zodat een open dialoog tot stand komt
- Innovatie wordt gestimuleerd vanuit de organisatie zelf. Het openen van nieuwe mogelijkheden in de markt wordt gedreven door gedisciplineerde teams die hun verantwoordelijkheid nemen.

Jaarlijks hebben we 2 leergangen. In 2019 starten we nu nog LR22 op 10 december. In 2020 starten we LR23 op 22 april.

Programma, data en meer informatie:

 1. Egowijs Leiderschap route, leergang 22

  Deze 22e Leergang loopt van 10 december 2019 tot en met 23 september 2020