Egowijs Leiderschap Training

Egowijs Leiderschap Training op maat gemaakt voor jou!

Herken talent, stimuleer grootsheid en oogst innovatie

De Egowijs Leiderschap Academie helpt jou als leider om jezelf, je team en je organisatie naar een hoger niveau te tillen. Iedereen heeft een eigen karakter en eigen talenten. Door deze talenten te herkennen en in te zetten voor de taken waar ze goed in zijn haal je het optimale uit jezelf en je team. Zo creëer je een grootse en innovatieve organisatiecultuur.

Op een meer bewustere manier leiding gaan geven is ons uitgangspunt bij Egowijs Leiderschap. Het bestaat uit een aantal aandachtsgebieden, van persoonsontwikkeling naar teamontwikkeling naar de ontwikkeling van een grootse organisatie.

Leer hoe je een geweldige organisatie bouwt in de Egowijs Leiderschap Route

De training  is voor teammanagers, clusterdirecteuren, CEO’s en andere leidinggevenden in kleine en grote, profit of non-profit en startende of juist snel groeiende organisaties. Tijdens deze training leer je vooral over jezelf als leider. Je leert hoe je een geweldige organisatie bouwt, wij zeggen bij Egowijs “hoe je jouw organisatie naar grootsheid brengt”.

Ook leer je de talenten in je team te herkennen en optimaal in te zetten. Door de Egowijs Leiderschap Route leer je persoonlijkheden te motiveren, optimaal samen te werken, de juiste (strategische) keuzes te maken en deze krachtig uit te voeren.

De coaching en de vervolgtrainingen zijn puur gericht op persoonlijk meesterschap, om jezelf als leider naar een hoger niveau te tillen.

Gerco van der Wilt, Manager Achmea

''Ik ontleen nog steeds veel inzicht aan de 3,5 jaar training en toepassing. Het blijft intrigerend te zien als je mensen voorhoudt of er iets aan de hand is en ze kijken je min of meer verrast aan dat je begrijpt waar ze mee stoeien. En vooral de subtiele oefeningen waarmee ze eerst bewust en dan bekwaam worden.
Heel veel dieper en persoonlijker dan het platte houding & gedrag assortiment dat we standaard aanbieden, terwijl het er juist om gaat de kracht van de persoon echt te benutten''.

Praktijk gerichte training

Deze 10 daagse training, op maat gemaakt voor jouw persoonlijkheid, leert jou een ''Egowijs Leider'' te worden.

Je leert om het potentieel van jezelf, je team en de organisatie maximaal te benutten. Hoe jij als leidinggevende in een weerbarstige praktijk jezelf, het team en de organisatie naar een geheel nieuw niveau brengt.

Je verbreedt jouw eigen leiderschapsstijl. Het wordt duidelijk wat je kwaliteiten en talenten zijn, ook de talenten die nu nog in je sluimeren. Jouw nieuwe inzicht in de bedrijfsvoering en organisatiecultuur gaan de organisatie verrassen.

Charlotte 02.jpg

Praktijk problemen die we vaak horen van onze deelnemers:

Janine, deelnemer aan de 11e training:''Ik heb meer verantwoordelijkheidsgevoel dan de collega’s. Ze doen moeilijk naar elkaar terwijl er toch overeenstemming mogelijk zou moeten zijn. Ik herken vaak het talent van een teamgenoot maar de anderen besteden er geen aandacht aan.''  

Johannes, deelnemer aan de 18e training: ''Er zijn mogelijkheden maar het lukt niet anderen er enthousiast over te krijgen. Wat ze oppakken is meer van hetzelfde. Het lukt niet er een vernieuwende draai aan te geven, ze voelen het niet aan. Ze geloven er niet in en dansen om de hete brei heen. Dan maar weer wat anders.''

Henk, deelnemer aan de 16e training: ''Het is te oppervlakkig, er is onvoldoende over doorgedacht, het heeft te weinig toekomst. Ze denken dat het haalbaar is maar ze zien steeds weer allerlei praktische problemen over het hoofd. Het kan echt wel maar niemand gaat erin mee of pakt het op.''

Jan, deelnemer aan de 8e training: ''Er is geen enthousiasme en we missen de mogelijkheden. Ze pakken niet door en ik duw er wel tegen aan maar het gaat moeizaam, we maken het niet af. Het lijkt erop dat we meer van hetzelfde blijven doen terwijl we zouden moeten aanpassen en vernieuwen, het is hardnekkig.''

Egowijs Leiderschap haalt meer uit je mensen en organisatie. Hoe doe je dat?

Stop je eigenzinnige overtuigingen
Vele leidinggevenden denken en handelen naar eigen inzichten en jagen anderen daarmee vanzelf op de kast.

Meestal blijft dat onzichtbaar en krijgen ze te maken met medewerkers die afhaken of geen initiatieven (meer) nemen.

De effectiviteit als leidinggevende is sterk in waarde gedaald en ze vragen zich vertwijfeld af waarom het niet lukt.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf
De negen persoonlijkheisprofielen waarmee we werken, laten je ontdekken wat de aanpassingen aan je leiderschapsstijl zal inhouden.

We laten in de training per type zien welke narigheid en teleurstelling je oproept als je koppig vanuit jouw hardnekkige overtuiging met anderen wilt samenwerken. Je leert hoe je hier blijvend anders mee om gaat.

Het Nieuwe Samenwerken voor de 21e Eeuw

Aan de basis van de Egowijs Leiderschap trainingen staat de Innovatiecirkel.

De innovatiecirkel laat zien hoe je een Egowijs leider kunt zijn. Hoe je ieder individueel talent binnen een team zo kunt inzetten dat talenten elkaar versterken.

De InnovatieCirkel brengt een uniek vliegwiel op gang. Het vliegwiel van het nieuwe samenwerken. 

De InnovatieCirkel heeft één voorwaarde: ‘het aan willen gaan van een diepgaande persoonlijke ontwikkeling’.

De opbrengst is dat je bezieling en betekenis kunt geven aan jouw leiderschap. Met de toepassing van de InnovatieCirkel zorg jij ervoor dat jouw mensen innerlijk gemotiveerd in beweging komen.

Lees verder

EgowijsLeiderschap-41.jpg

Melanie van Norden.png

Melanie van Norden, Founder Embrosa, Enneagramtype 7 - De Enthousiaste Aanjager

''Het coolste deel is dat het innovatie vliegwiel vliegt (bedankt Albert, dat je ons hiervan op de hoogte hebt gesteld), wanneer een Enneagram type 1 'gelukkig en gezond' is, geeft dit type de bal door aan Enneagram type 2. De Enneagram type 2 voegt zijn vleugje magie toe en geeft de bal door aan Enneagram type 3. Het Enneagram type 3 voegt opnieuw haar geheime saus toe en geeft de bal door aan Enneagram type 4 ... Nou, je snapt het wel.

De resultaten worden alleen maar beter en beter, en de snelheid van het spel neemt toe door samen te leren spelen. En elk type Enneagram voegt continu zijn eigen superkracht toe aan uw project, waardoor de kracht of uw bedrijf en de zelfrijdende kracht van het team worden vergroot. Doe dit vaak genoeg, met genoeg Ennea-wijze helden en je wordt onaantastbaar (of tenminste, zo onaantastbaar als je kunt zijn). Ik denk nu aan een filmcitaat: "Wij zijn superhelden, wat zou er kunnen gebeuren!" Oh oh ...''

Egowijs Leider, weet waar je aan begint!

Iedere leider heeft zijn persoonlijkheid die in grote mate zijn leiderschapsstijl bepaalt.

Hoe ga jij om met al die verschillende persoonlijkheden?
De vraag is nu kun je de complexiteit van alledag aansturen met al die mensen met hun eigen talenten en opvattingen?

Kun je alle talenten en valkuilen van mensen serieus nemen en jouw perspectief helder en genuanceerd houden? 
De vraag is kun je de ander begrijpen en zien in zijn frustratie en stress? Kun je ruimte maken voor de ander om tot meer rust te kunnen komen, zodat de ander kan ervaren: ''OK, ik mag er zijn''

Het Nieuwe Samenwerken is de standaard oplossing, kun jij de negen varianten daarvan managen?
De vraag is ben je bereid ook jouw eigen vaste overtuigingen te relativeren, zonder angst jezelf te verliezen?

Toelaten in vertrouwen is de succesformule voor Egowijze Leiders
De vraag is laat jouw ego het toe dat het Levende Systeem jou niet nodig heeft als de klassieke ''sterke'' leider?

Trainen in de eigen praktijk

We geven je opdrachten om alles wat je leert te integreren in jouw dagelijkse leven en werksituatie.

Je gaat door te oefenen je sneller aanpassen aan nieuwe situaties. Er komt ruimte om nieuwe vaardigheden te leren. Je bent helder genoeg om nieuwe kansen benutten wanneer deze zich voordoen.

De Egowijs Leiderschap Training richt zich op het wakker maken van deze ontwikkeling in jouw praktische leven. We reiken alles aan wat je nodig heb om jouw hoogste potentieel te activeren en anderen om je heen te helpen hetzelfde te doen.

Op ten duur zal je merken dat je het zo eigen hebt gemaakt dat je niet langer wordt beheerst door alle impulsen in je omgeving. Jij bent Egowijs en in ''control''.

Je kan dan jouw talenten en die van anderen kanaliseren. Dit heeft een blijvende impact op hoe je als leider wordt gezien.

Deze veelomvattende verandering is blijvend in de rest van je leven. Je krijgt het vermogen om de architect van je eigen transformatie te worden.

Wat de training je brengt

 • Ontdek dingen over jezelf waar je geen idee van had
 • Relaties verbeteren door meer jezelf te kunnen zijn
 • Je communicatie verbetert en relaties spreken je graag
 • Nieuwe inzichten in hoe situaties zich ontwikkelen
 • Je wordt een inspirerend rolmodel voor anderen, ook prive!
 • Je vermindert je stress gevoeligheid en houdt tijd over
 • Je krijgt mensen steeds makkelijker in beweging
 • Je ontdekt nieuwe talenten van jezelf en van anderen
 • Je krijgt Flow in je team met de InnovatieCirkel aanpak
 • Je doorziet de organisatiecultuur patronen en weet er positieve energie aan te geven

Wat deelnemers als resultaat ervaren hebben

-Cor Verwoert, Hoofd Planvorming Van Wijnen:''Waarom raakt een bepaald iets je? Waarom lukt iets bij de één wel en bij de ander niet? Waarom krijgt iemand energie van iets maar de ander niet?
Om daar antwoord op te krijgen ben ik de Egowijs Leiderschapsroute gaan volgen''.

Mark van den Broek, Directeur Business & Productdevelopment NCOI group: “Als je je jezelf en je organisatie naar een ander niveau wil brengen en daar serieus mee aan de slag wil gaan, dan is dit zeer de moeite waard.”

Bekijk meer ervaringen van deelnemers en hun organisaties.

De deelnemers zijn leidinggevenden en beïnvloeders

De training is ontworpen voor leidinggevenden.
Wij hebben deelnemers gehad uit kleine en grote, profit of non-profit en startende of juist snel groeiende organisaties.

Zoals Directeuren, CEO’s, MKB eigenaren, (Interim)managers, afdelingshoofden en projecleiders en andere (ervaren en beginnende) leidinggevenden.

De Egowijs Leiderschap Training bestaat uit 10 bijeenkomsten met praktijkgerichte opdrachten en kent minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

We houden van kleine groepen om maximaal persoonlijke begeleiding te kunnen geven.

Twijfel jij of jij in de doelgroep past? Stuur ons dan een email.

Jaarlijks starten we 2 keer een Egowijs Leiderschap training

In 2020 starten we op 21 april (23e leergang) en op 20 oktober (24e leergang)

 1. Egowijs Leiderschap route, leergang 23

  Deze 23e Leergang loopt van 21 april 2020 tot en met 2 februari 2021

Neem gerust contact op met Albert Kamphuis voor een vrijblijvend adviesgesprek als je:

 • een training zoekt die bij je past
 • meer wilt weten over onze aanpak en werkwijze
 • een vraag hebt over de gratis workshops zoals het Toepassingsforum
 • de Typetest hebt gedaan en je vragen hebt over de uitslag
 • een profiel hebt aangemaakt en je vragen hebt over de aansluitende mails met tips over je persoonlijkheidsprofiel.