Wat is Egowijs Leiderschap

In de afgelopen 50 jaar zijn de meest succesvolle bedrijfspraktijken gemeten en geverifieerd. Toch volgen de meeste organisaties deze praktijken niet op.

Denk dan aan de volgende voorbeelden: snelle aanpassing aan de veranderende omgeving, de juiste mensen vinden en behouden, hoe anderen in hun talent laten opbloeien, heldere strategie en draagvlak creëren, bezinning en betekenis ontwikkelen en de juiste leiderschapsstijl kunnen activeren.

Sta je er wel eens bij stil dat 75% van de mensen weggaan bij hun manager en niet bij de organisatie?

De visie van de Egowijs Leiderschap Academie B.V. is verwerkt in de vele manieren waarop de trainingen en coaching wordt vorm gegeven:

''De doorbraak van het persoonlijk leiderschap in de 21e eeuw
zal bepalend zijn
voor het innovatieve vermogen van onze beschaving''.

Met de ontwikkeling van Egowijs Leiderschap leren we je hoe de organisatie de komende 10 jaar succesvol en duurzaam te houden. En te zorgen dat je transitie in het daarvoor benodigde persoonlijk leiderschap als vanzelf tot stand komt.

Hoe doen we dat?

Wij zien de afgelopen jaren mensgerichte succesfactoren naar voren komen uit onderzoek naar succesvolle bedrijven, zoals bijvoorbeeld uit Good to Great van Jim Collins en Beyond Performance van McKinsey. Die succesfactoren zijn herkenbare bouwstenen in onze trainingen.

De kern van Egowijs Leiderschap is het bereiken van Persoonlijk Meesterschap om als leidinggevende een mensgerichte integrale aanpak te kunnen inzetten voor de ontwikkeling van een grootse organisatie.

Nieuwsgierig naar wat Persoonlijk Meesterschap betekent? Start bij het begin en doe de gratis persoonlijkheids typetest en krijg al meteen meer inzicht in jezelf.

Omdat je nu eenmaal leeft in de samenleving, wat wij noemen het levende systeem, gebruiken we de InnovatieCirkel die als een kaart laat zien hoe we, in wat we dagelijks doen, bepaalde stappen zetten en processen volgen. Daarin schuilt de kracht om niet alleen aan zelfontwikkeling te doen maar ook om in je (persoonlijk) leiderschap te stappen en te handelen.

Onze integrale aanpak succesvol maken zien wij als het werken aan en met de InnovatieCirkel die opgebouwd is uit drie, op elkaar bouwende lagen:

  • De resultaten van je organisatie zijn de resultaten van jouw werk, van de teams en het geheel van kennis en kunde wat je als leider activeert. Wij noemen dat de derde laag, de organisatie.
  • Succes is gebaseerd wat de mensen in een organisatie met elkaar bereiken, we zien hier die samenwerking als de bouwsteen voor succes van de derde laag. Wij noemen dat de tweede laag, de teams.
  • Echter als eerste laag zien we Persoonlijk Meesterschap van waaruit het geheel mogelijk wordt.

De potentie van de InnovatieCirkel wordt gedragen door de 9 persoonlijkheidstypes die voor ons de basis zijn van het levende systeem. Het gaat daarbij ook om het doorlopen van de 5 fasen van vernieuwing en transitie zoals in de InnovatieCirkel zijn aangegeven, waarmee alle talenten (kunnen) worden geactiveerd.

Het leiding geven aan de InnovatieCirkel dynamiek, als representatief model van hoe het levende systeem werkt, is de toegang tot een duurzaam en succesvolle toekomst. Het gedachtegoed van de InnovatieCirkel is de basis onder de Egowijs Leiderschap Academie trainingsprogramma’s.

Herken talent, stimuleer grootsheid en oogst innovatie

De kunst is die 9 types in je organisatie te herkennen en te inspireren. De beste bedrijven zijn uiterst gedisciplineerd om die fasen van veranderen te doorlopen tijdens hun transities. Uit veel onderzoek blijkt dus dat de veelvoud aan talenten in hun organisatie gekoppeld zijn aan een bepaalde fase.

Bart Ratges, Enneagram type 5:
''Een gewaardeerde collega verwees naar de cursus ‘egowijs leiderschap’ . Zij omschreef de cursus als anders dan de gebruikelijke cursussen en zeer leerzaam. Ik heb mij aangemeld voor de cursus en dat was het begin van een turbulente periode waarin hernieuwde inzichten een soort wedergeboorte veroorzaakte. Een periode waarin je in contact komt met je eigen ik en doordringt tot je eigen essentie''.

De Egowijs Leiderschap Academie helpt jou als leider om jezelf, je team en je organisatie naar een hoger niveau te ontwikkelen. Iedereen heeft een eigen karakter en eigen talenten. Door deze talenten te herkennen en in te zetten voor de taken waar ze tot hun recht komen haal je het optimale uit jezelf en je team. Zo creëer je een grootse en innovatieve organisatiecultuur.

De doorbraak van het persoonlijk leiderschap in de 21e eeuw zal bepalend zijn
voor het innovatieve vermogen van onze beschaving.

Hoe kun je dat Leiderschap ontwikkelen?
Door het volgen van de Egowijs Leiderschap Route opleiding leer je bezielend te motiveren, optimaal samen te werken, de juiste (strategische) keuzes te maken en deze krachtig uit te voeren.

Zie referenties van oud deelnemers.

Als je jezelf kent ben je de natuurlijke leider in de organisatie van morgen. Leider over het geheel, over je afdeling, over je groep, maar vooral over jezelf en jouw talenten.