Next Leadership top 50 en ‘’inclusiviteit’’

1 oktober 2020 om 10:27 - by Albert Kamphuis

Het Nieuwe Leidinggeven ziet inclusiviteit en diversiteit als vanzelfsprekend. Sommige zien nu ook dat de verschillen in persoonlijkheden onderdeel zijn van ‘’inclusiviteit’’.

MT presenteert de MT Next Leadership 50, de jaarlijkse lijst met jong leiderschapstalent. Vrouwelijke leiders zijn ook dit jaar in de meerderheid, in een lijst die - langzaam - ook wat meer kleur krijgt.

Opgetekend uit de MT Nieuwsbrief, 1 oktober 2020:

Inclusiviteit en diversiteit

Volgens de toppers uit de MT Next Leadership 50 spreken inclusiviteit en diversiteit alvast vanzelf. We vroegen ze naar hun eigen visie op het ‘ideale bedrijf’ waar iedereen zou willen werken, en naar de kwaliteiten die een ware next generation leader zou moeten bezitten. Bijna zonder uitzondering noemden ze (aandacht voor) inclusiviteit als belangrijke voorwaarde.

‘Zingeving halen alleen uit het bestijgen van de corporate ladder of het behalen van de kwartaalcijfers is voor de next generation manager niet genoeg’, zegt Martine Tol-VanOostrum, Chief Brand & Strategy Officer van HEMA. ‘Het ontwikkelen van mensen, bijdragen aan een betere wereld en het faciliteren van meer diversiteit op de werkvloer: daar wil de next generation manager graag het verschil kunnen maken.’

Modewoorden vs common sense

‘Ik geloof heel sterk in diversiteit en inclusiviteit’, zegt Jasmin Vodjdani, Head HR bij AkzoNobel en na een bliksemcarrière met haar 29 jaar de absolute Benjamin (v) van de NL50. ‘Het zijn enorme modewoorden maar ik heb ervaren dat je met verschillende persoonlijkheden, leeftijden, achtergronden – wanneer je aan tafel alle perspectieven gelijkwaardig betrekt – tot mooie resultaten komt.’

 Terug naar Blog overzicht

Lees meer op MT nieuwsbrief