Dennis vervolg wie zijn wij

Dennis van Kuijk - INNOVATIECIRKEL CONSULTANT, Type 9  De Stabiliserende Team-Netwerker
(Overzicht, verbindend, daadkracht, organiseren)

Dennis fotoAls kind wist ik al, ik ga wiskunde studeren! Cijfermatig en analytisch sterk. Echter tijdens de studie miste ik iets, ik wist niet wat, maar ik was onrustig. Na gesprekken ben ik wel in de wiskunde afgestudeerd, maar met een zwaar bedrijfskundig karakter. Later heb ik nog een post HBO-studie Bedrijfskunde gedaan om de cirkel rond te maken. Tijdens mijn werk kwam ik meer in contact met mijn empatische kant, naast sterk analytisch bleek ik een mensen-mens. Bijzondere gesprekken, tot de kern, helend, uitdagend en eerlijk.

Ik bleek een goede leidinggevende, de combinatie analytisch/mensen-mens deed zijn werk. Ik liet de wiskunde steeds meer los en werd manager. Zowel in de lijn als in staffuncties ben ik meerdere uitdagingen aangegaan.

In 2005 kreeg ik de kans om samen met iemand een transportbedrijf over te nemen. Zonder ooit ambities gehad te hebben in ondernemerschap sprong ik in het diepe. Een nieuwe fase. Een werkelijk diep begrip in bedrijfskunde kwam tot mij, het inzicht, de verantwoordelijkheid, de keuzes en impact. Praten over een bedrijf, of het hebben van een bedrijf bleek een groot verschil. Ik ging helemaal op in het bedrijf en ondernemerschap. Ondanks positieve businessresultaten eiste dit zijn tol in mijn prive-leven, mijn relatie ging stuk, mijn sport deed ik niet meer met plezier en ik raakte in het slop.
In 2011/2012 besloot ik om uit het bedrijf te stappen, een plotse ingave, maar een zeer goede keuze tot op de dag van vandaag. Ik moest weer terug naar mezelf: Wat vind ik belangrijk? Waar leef ik voor? Wat wil ik? Wie ben ik? En de zoektocht begon.

In 2013 kwam ik in aanraking met het Enneagram, en niet veel later met de Egowijs Leiderschapsacademie en de InnovatieCirkel©. De zoektocht kreeg richting. Terwijl ik steeds meer trainingen volgde en de ervaring toe nam, kwam ik tot een dieper besef van hoe mensen samen werken. Het gevoel kreeg woorden, intuitie was niet meer vaag, maar kristalhelder, en daarmee nam het vertrouwen toe. En nu is het een wezenlijk onderdeel van mijzelf, en daarmee natuurlijk ook in mijn rol als Business Change Professional. Als voorbeeld de rol als interim voor een zwaar verlieslatende transportafdeling van een beursgenoteerde logistiek dienstverlener. Met name gericht op middellange termijn verbeteringen. Ook daar de InnovatieCirkel Aanpak in gezet.

Terug naar Wie zijn wij