In Beweging Brengen

4 april 2019 om 10:22 - by Albert Kamphuis

Fase 3: In Beweging Brengen

In beweging brengen, gaat over de praktische uitkomsten die uw diepste wens zichtbaar maken. In dit stadium krijgen onze  ideeën op tastbare wijze vorm. We bepalen praktische manieren om iets werkelijkheid te maken

“…verbindingen met Teams lopen goed. Had een conflict situatie binnen team (betrof type 1, 2 en 7). Voelde mijn  voeten bewust op de grond en bleef goed waarnemen en rustige vragen stellen en dat werkte. Kost me heel veel moeite mijn ego onder controle te houden en mijn  positie als type 7 sterk te maken en effe snel de case oplossen en door. Nu fundamenteel afspraken gemaakt die ze zelf gaan controleren”. (oud deelnemer, type 7, Innovatie manager)

Vaak worden de verwachtingen die we hebben losgekoppeld van wat haalbaar is. Deze verwachtingen kunnen bijvoorbeeld een kloof zijn tussen de middelen die we hebben en die we wensen. We verwarren Fase 3 vaak met het overschrijden van de finishlijn. Dit is waar onmiddellijke bevrediging en de kloof tussen wat we verwachten en wat mogelijk is, ons cynisch kan maken. Ook ontdekken we hoe we de complexiteit van de situatie onderschatten en dingen doen die alleen de symptomen aanpakken of zaken oppervlakkig behandelen.

Egowijs komt in beweging 

In beweging komen helpt ons de aard van verandering en de dynamiek van het levende systeem te waarderen. We leren dingen te doen waar we klaar voor zijn en genieten tegelijkertijd van de ervaring dat we onze intenties echt zien vorm krijgen.

In beweging brengen vraagt veel nadenken over het afstemmen van ideeën waarin we geloven met de realiteit en de mogelijkheden ervan. Als we naar de onderstaande tabel kijken, zien we wat bijvoorbeeld de gedragspatronen van Type 7 kunnen zijn.