Help mij bij samenwerken tussen leider type 1 en medewerker type 6

4 april 2019 om 10:39 - by Albert Kamphuis

Tags: ,

Samenwerken en 9 leiderschapsstijlen voorbeeld leider type 1 en medewerker type 6

Op zoek naar meer houvast in het samenwerken met anderen? Hoe kun je effectiever de ander inspireren om zijn talent in te zetten? Hoe raak je de snaar bij de ander dat hij ja zegt wat je samen wil bereiken, zonder jezelf anders voor te hoeven doen?

Voorbeeld leider type 1 en medewerker type 6:
De Betrokken Probleemoplosser (Type 6) wil er voor zorgen dat er niets mis gaat en brengt graag mensen bij elkaar om aan de haalbaarheid van oplossingen te werken. Stel je bent een Precieze Verbeteraar (Type 1), je wil hard werken, je bent veeleisend, wilt dingen afmaken en het erg goed doen. Hoe communiceer je nu met de Betrokken Probleemoplosser? Jouw communicatie is serieus, precies, op details gericht en gedisciplineerd, helder en met richtlijnen. De Betrokken Probleemoplosser heeft voorkeur voor geruststellende communicatie, wil dat je ondersteunend bent en dat je komt met, in zijn ogen, uitvoerbare zaken.

Be the change you want to see in the world, Gandhi

Wil je meer ontdekken over jouw leiderschap talent, doe de typetestmaak je profiel aan en ontvang ook info over de andere leiderschap stijlen. Heb je de typetest al gedaan, kom dan eens langs bij de gratis Introductie bijeenkomst, zie Agenda.