Leiderschap in uitdagende situaties

Om de talenten van je team verder te laten groeien zodat de businessplannen vloeiend uitgevoerd worden, bieden we onderstaand vervolg op de Egowijs Leiderschap Route.

Deze ‘kopstudie’ is om in nieuwe en/of uitdagende situaties met behulp van De InnovatieCirkel, het vliegwiel van samenwerken aan de praat te krijgen en te houden. Centraal tijdens deze kopstudie staat steeds het persoonlijke handelen en beslissen vanuit het eigen Enneagramtype, in relatie met de Enneagramtypes in het team en de business processendynamiek naar de markt toe.

Wat kun je verwachten?

1. Een verdieping op De InnovatieCirkel en hoe je als ‘type’ het vliegwiel aan de praat houdt

2. Hoe je om moet gaan met veranderende omstandigheden. Van weerstand naar het activeren van het achterliggende talent

3. Hoe krijg je een betere fit tussen de talenten van je organisatie en jullie stakeholders. In hoeverre staan je mensen in hun talent en wat moet je doen om de aansluiting te verbeteren, oftewel het grootsheid potentieel van je mensen benutten.

4. Hoe je het vliegwiel vloeiend en bevlogen uitgevoerd krijgt. Van visie naar vertrouwen en vervolgens naar volharding

Welk voordeel heb je hiermee?

Ten eerste krijg je met deze kopstudie een verdere bestendiging van wat je hebt geleerd tijdens de leiderschapsroute. De groep en de handvatten die de begeleiding je aanreikt zorgen voor verdere verdieping op Het Enneagram en De InnovatieCirkel, waardoor je steeds beter vanuit je essentie blijft handelen.

Ten tweede word je vaardiger in het toepassen van De InnovatieCirkel in complexe en veranderende omgevingen. We bieden je hands-on ondersteuning om de talenten in je organisatie te activeren en wat je doen moet om de aansluiting met je omgeving te verbeteren.

Ten derde: met de methodische aanpak van De InnovatieCirkel, bieden we je versnelling in de uitvoering van je businessplan voor het komende jaar.

En ten vierde: We bieden je hiermee de mogelijkheid om je leiderschap over een langere periode te ontwikkelen vanuit hetzelfde inzicht en concept dat je geleerd hebt tijdens de leiderschapsroute.

Over het programma:

Dag 1: Essentie-Ontwikkeling

 • Hoe peil jij jezelf zodat de universele kern die je bent voelbaar en zichtbaar kan worden?
 • Relatie InnovatieCirkel en persoonlijke blokkades. Behandeling van afweermechanismes door Marjolein Kamphuis
 • Ego-essentie onderhandeling. Oefeningen in je essentie beleving te gaan staan
 • Innovatievermogen. Wat betekent innovatiekracht per type, waar ligt het veld van de potentialiteit? Wat is jouw bereik in de InnovatieCirkel?

Dag 2: Uitdagende situaties

 • Herkennen van de strategische voorkeuren van de types (Minzberg). Welke beleef je wel en niet. Wat in jou maakt die keuze?
 • Waarheid op tafel in uitdagende situaties. Hoe herken je team gedrag. We inventariseren verschillende thema’s en oefenen daarmee.
 • Hoe krijg ik passie gedeeld door alle types en hoe breng ik de economic drijver naar boven?
 • Wat betekent ‘’engagement ‘’per type? Kan ik ze zover al coachen?

Dag 3: Coaching team

 • Hoe kan je de types het beste coachen in de teamcontext waar je in zit?
 • Verdieping op de verschillen tussen de types waarmee je samenwerkt en die van jou. Hoe kan je die type vergelijkingen gebruiken voor je eigen “soulsearching”.  
 • Hoe hoor ik het verschil wanneer iemand praat uit ego of essentie? En wat kan ik daarmee? Naar hogere gezondheidsniveau van de ander schakelen en eigen hogere gezondheidsniveau inschakelen.

Dag 4: Vliegwiel van de InnovatieCirkel versterken

 • Hoe versterk ik vliegwiel in team met de processtap aanpak: nieuwe stof van Albert
 • Introductie Innovatiekracht tool: werken met processtappen, wat ontbreekt, waar is de markt, wat is nodig. En hoe ga je interveniëren?
 • Behandelen van drie types met de aspecten die van de Innovatiekrachttool. Werken met de triades

Dag 5: Slotbijeenkomst

 • Hoe versterk je je essentiekracht
 • De negen typen als paden en als kansen gebruiken als toegangspoorten tot je essentie, de universele kern.
 • Inspiratie en reflectie 

Opzet

Tussentijds krijgt ieder individuele opdrachten mee om in de eigen organisatie aan de slag te gaan. We starten om 9:00 uur en eindigen rond 17:00. Als we een groep hebben van 6 mensen dan plannen we de 5 data. De bijeenkomsten zijn in de regio Utrecht. 

Investering

De investering is € 1895,00 plus € 450,00 voor de accomodatiekosten. Beide prijzen zijn exclusief BTW. 

Interesse? Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op