Enneagramdag

Leven vanuit je essentie

Het Enneagram kan gebruikt worden als psychologisch model om jezelf en anderen te leren kennen.  Het uiteindelijke doel van werken met het Enneagram is uit je type te komen en daardoor lichter en vrijer in het leven te komen staan.

Het Enneagram bestaat uit negen persoonlijkheidstypen en laat zien wat onze sterke en zwakke kanten, drijfveren en valkuilen zijn en hoe we onze talenten kunnen ontwikkelen.
Het inzicht in ons eigen type en dat van anderen levert ons meer begrip op over ons en hun gedrag en de onderliggende emoties. Het laat zien hoe we onze relatie met anderen en onze communicatie kunnen verbeteren.
Het uiteindelijke doel van werken met het Enneagram is uit je type te komen en daardoor lichter en vrijer in het leven te komen staan, om te gaan doen wat je wilt, je te ontplooien en je levenspad te vervullen.

Wie ben ik echt ?

In deze kennismakingsworkshop ga je een begin maken met het werken met het Enneagram. Na een beknopte uitleg over het ontstaan van het model, ga je je eigen type verder verkennen. Door uitleg en oefeningen ga je steeds meer van jezelf begrijpen en kom je erachter hoe je je gedraagt, wat je (onbewust) voor jezelf verborgen houdt, waar je aandacht haast ‘als vanzelf’ elke keer naar toe gaat en wat je belangrijkste emotionele drijfveer is, waaromheen zich gedachten, gevoelens en gedragspatronen vormen. Het  kan voor je persoonlijke ontwikkeling verhelderend zijn om te ontdekken waarom je soms zo (onbewust) reageert op gebeurtenissen in je relaties en bijvoorbeeld op je werk.

Mocht je nog niet weten wat je Enneagram type is, dan is het handig om voorafgaand aan de cursus, alvast de typetest op onze site te doen. 

Albert en Marjolein verzorgen deze dag. Heb je belangstelling, laat het weten, stuur een mail naar:

Albert@egowijsleiderschapacademie.nl

Programma, data en meer informatie

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.