Enneagramdag

De Enneagramdag, meer gaan leven vanuit je essentie

Wie ben ik?

Hoe zou het zijn, als je veel beter begrijpt waarom je, je gedraagt zoals je, je gedraagt? Of hoe zou het zijn als je snapt hoe je het beste uit jezelf kan halen. Met dat inzicht ben je klaar voor de grote uitdagingen van je leven - of dat nu privé of zakelijk is.

Door uitleg en oefeningen ga je steeds meer van jezelf begrijpen en kom je erachter hoe je, je gedraagt. Wat je (onbewust) voor jezelf verborgen houdt. Waar je aandacht haast ‘als vanzelf’ elke keer naar toe gaat. Wat je belangrijkste emotionele drijfveer is. Drijfveren vormen onze gedachten, gevoelens en gedragspatronen. Dus het echt kennen van jezelf gaat niet zonder het kennen en begrijpen van je drijfveer.

Groep in zaal 1.jpg

In deze kennismakingsworkshop ga je een begin maken met het werken met het Enneagram. Na een beknopte uitleg over het ontstaan van het model, ga je je eigen type verder verkennen.

Het Enneagram kan gebruikt worden als psychologisch model om jezelf en anderen te leren kennen. Het biedt een herkenbare weg tot zelfkennis die mensen helpt innerlijk te groeien.

Het inzicht in ons eigen type en dat van anderen levert ons meer begrip op over het gedrag van de ander en de onderliggende emoties. Het laat zien hoe we onze relatie met anderen en onze communicatie kunnen verbeteren.

Het inzicht in ons eigen Enneagram type en dat van anderen levert ons meer begrip op over ons en hun gedrag en de onderliggende emoties. Het laat zien hoe we onze relatie met anderen en onze communicatie kunnen verbeteren.

Het uiteindelijke doel van werken met het Enneagram is uit de beperkingen van je basistype te komen en daardoor lichter en vrijer in het leven te gaan staan, om te gaan doen wat je wilt, je te ontplooien en je levenspad te vervullen.

 Kijk voor een mooie toelichting op de types eens op de site van effectief jezelf

  1. Enneagramdag zaterdag 21 maart

    In deze kennismakingsworkshop ga je een begin maken met het werken met het Enneagram. Na een beknopte uitleg over het ontstaan van het model, ga je jouw eigen type verder verkennen.

Wil je de testresultaten bewaren en meer informatie over jouw type ontvangen? Maak dan aan het eind bij de testuitslag je profiel aan, dan kun je ook de resultaten later weer bekijken.

Neem gerust contact op met Albert Kamphuis voor een vrijblijvend adviesgesprek als je:

  • een training zoekt die bij je past
  • meer wilt weten over onze aanpak en werkwijze
  • een vraag hebt over de gratis workshops zoals het Toepassingsforum
  • de Typetest hebt gedaan en je vragen hebt over de uitslag
  • een profiel hebt aangemaakt en je vragen hebt over de aansluitende mails met tips over je persoonlijkheidsprofiel.