Directeuren en managers

De vraag die iedere leider stelt:

"Hoe kunnen we onze talenten organisatiebreed bundelen en de samenwerking gezonder krijgen zodat we onze slagkracht vergroten?"

Met ons individuele coachingsprogramma "Leider van samenwerkingsflow" leer je hoe de samenwerking met de mensen in je organisatie gezonder te krijgen en hun businesstalenten gericht te activeren.

Veranderprocessen worden beter ondersteund en uitgevoerd. Dit coachingsprogramma versterkt je kracht en wijsheid als leider op een manier die bij je past. 

Beste directeur, manager of sterke beïnvloeder,

Wedden dat de unieke waarde die je organisatie heeft, je inspireert? Alleen, door knellende onderlinge afhankelijkheden en lastige tegenstellingen lopen veranderprocessen stroef. Als leider kom je vermogen te kort om het samenwerkingstempo erin te houden zodat het unieke van jullie organisatie kan groeien en meer slagkracht krijgt. 

Omdat de talenten van mensen in de samenwerking gefrustreerd raken, is het oplossingsvermogen te klein voor problemen waarin afhankelijkheden een rol spelen. Wij-zij discussies, vergroten van de eigen problemen en uitstelgedrag zijn symptomen waar je dagelijkse mee te maken krijgt. 

Omdat je geen nauwkeurig leiderschapskompas hebt, is het 'levende systeem' van je organisatie vaak onvoorspelbaar, is het lastig om mensen in hun kracht te laten staan en verloopt jullie verandertempo met horten en stoten. 

Wat nu, als je een leiderschapsmodel hebt dat je als leider leert krachtiger en wijzer te zijn, hoe de onderlinge samenwerking gezonder te krijgen, de unieke talenten van je mensen beter te activeren en het vernieuwingstempo in je organisatie vergroot?

Dit coachingsprogramma, in combinatie met De InnovatieCirkel, is zeer effectief om je leiderschap de power te geven die je nodig hebt. We verwachten dat de kennis en inzichten dat we in dit programma bieden iets is waar je op zat te wachten. Of .... wellicht ook niet.

Lees daarom verder en beoordeel zelf.

Wat zeggen deelnemers over De InnovatieCirkel?

Dit zeggen oud-deelnemers over hun ervaringen met Egowijs Leiderschap en De InnovatieCirkel:

"De InnovatieCirkel als leiderschapmethode kan je organisatieresultaat zeer sterk verbeteren." Mark van den Broek, directeur NCOI group

"Als leider ben ik meer coachend geworden, die inspireert, dan als een Napoleon die iedereen als een dolle achter de vodden aan moet zitten" - Erik Helmink, directeur Hotraco Agri

“…als leidinggevende helpt het mij om me juist te focussen op het deel van De Innovatiecirkel dat in een bepaald team minder aanwezig is.” Cor Verwoert, manager bij Van Wijnen

“… doordat alle mt-leden van VSA werken met de InnovatieCirkel, is er een flinke slag gemaakt…." Stephan de Boer, eigenaar Van Staalduinen Automatisering

"Succes zit hem niet in het blijven volharden in je behaalde resultaten, succes zit hem ook in het inzicht dat andere elementen op een bepaald moment beter zijn voor het bedrijf en de afdeling die je runt." Martin van Leer, oud-manager Horticoop

"Het is belangrijk om te weten wie je bent, hoe je reageert en wat de impact daarop is op anderen.” Phlipine Vinke, makelaar en bestuurslid NVM

Heb je recent jezelf deze vragen gesteld?

"Hoe krijg ik de neuzen meer gericht?" Zodat we handelen vanuit hetzelfde begrip voor elkaars waarden, taal, handelen en denken?

"Hoe krijgen we de beste ideeën met elkaar gedeeld?" Zodat we elkaar verstaan en samen de dingen tot stand brengen

"Hoe kunnen we het unieke van onze organisatie versterken?" Zodat we onze passie en doelstellingen kunnen realiseren met het werk dat we doen.

Stel dat je de kennis en vaardigheid hebt hoe je mensen te verbinden aan het innovatieproces. En dit kunt toepassen in verschillende dynamische situaties? Dan ben je een Egowijs leider! 

Een Egowijs Leider bundelt talenten vanuit hetzelfde begrip voor elkaars waarden, handelen en denken. Een jaar verder en je:

  • zorgt ervoor dat de mensen in de organisatie hun beste ideeën en inzichten delen
  • zorgt voor vloeiende samenwerking
  • invloed is organisatiebreed constructief
  • haalt de kracht uit jezelf en uit je mensen

Het ontwikkelen van Egowijs Leiderschap is een inspirerende leerweg voor jezelf, je team en je organisatie.

Resultaten die je kunt verwachten van het coachingsprogramma: "Leider van samenwerkingsflow"

Met dit coachingsprogramma kun je de volgende resultaten verwachten: 

  • Je leiderschap in je organisatie wordt krachtiger. In steeds complexere situaties weet je talenten te activeren en de onderlinge samenwerking gezond te houden  
  • Je leert verrassende kenmerken over jezelf en over diegenen waarmee je samenwerkt. Hierdoor krijg je allerhande aanknopingspunten om mensen in 'flow' te krijgen. Welke businesstalenten je mensen hebben, de manier waarop ze kijken, praten en beslissen over vernieuwing en nog veel meer
  • Je leert de beste leiderschapsprincipes die een leider en organisatie duurzaam groots maken
  • Je leert je balans te houden 

Hoe we dit programma ontwikkeld hebben?

Je zou kunnen zeggen dat we van leiderschapsontwikkeling ons levenswerk hebben gemaakt. Bij elkaar opgeteld hebben we ons 70 jaar bekwaamd in leiderschapsontwikkeling.

Albert (1950) heeft vanaf z'n jeugd (en soms tot ergernis van z'n ouders) onderzoek gedaan om er achter te komen hoe je een betere leider wordt. Na talloze opleidingen en ervaringen als adviseur en trainer heeft hij er een paar jaar over gedaan om zijn kennis en kunde te comprimeren in een toegankelijk boek “De InnovatieCirkel” in 2008 (in 2013 de engelse uitgave).

Bart (1964) was sinds zijn studie organisatiepsychologie gefascineerd door leiderschapsontwikkeling en startte na een uitdagende periode zijn eigen bedrijf in 1999. De droom van een 'school voor leidinggevenden' volgde niet lang daarna. 

Toen we eind 2007 elkaar tegenkwamen werd de samenwerking door de gedeelde passie geboren. Sindsdien hebben we in de Egowijs Leiderschap Academie honderden directeuren en managers in leiderschapsroutes en teamontwikkelbijeenkomsten met De InnovatieCirkel opgeleid. 

Aan een krachtig coachingsprogramma ontbrak het. Hoogste tijd die op de site te zetten. 

Het programma "Leider van samenwerkingsflow"

In het individuele coachingsprogramma van zes maanden, maken we gebruik van 2 elementen uit De InnovatieCirkel: "De kern" en "De binnencirkel". In 2 etappes behandelen we deze: 1. Hoe jezelf te ontwikkelen als Egowijs Leider en 2. Het toepassen van De InnovatieCirkel in je praktijk om met elkaar in flow te komen.

1. De Egowijs Leider

Om het innovatieve vermogen van je organisatie te benutten is een doorbraak in je persoonlijk leiderschap bepalend. Met Het Enneagram gaan we in deze eerste etappe aan de slag om je een zo volledig mogelijk en persoonijk beeld te geven van je kracht als leider. Uitgaande van jouw manier van denken, doen en voelen, leren we je jezelf verder te ontwikkelen. Wat je werkelijk drijft, wat je leiderschapsfocus is, je manier van communiceren en beslissen. Etcetera.  

Vanaf het begin brengen we ook je directe werkomgeving in kaart: Door welke Enneagramtypes word je omringd? En hoe brengen deze hun talenten in de dynamiek van het team? Hoe versterk je het basisvertrouwen van de mensen waarmee je samenwerkt? En hoe motiveer je talent? 

Aan het einde van deze etappe is je kracht als Egowijs Leider duidelijk en welke stappen je moet zetten om met elkaar in flow te komen.  

2. Toepassing InnovatieCirkel

Als leider is het essentieel overzicht te hebben hoe jullie organisatie als ‘levend systeem’ functioneert en gezond houdt. In deze tweede etappe ga je aan de slag met De InnovatieCirkel. Welke onderdelen zijn er en welke missen er? Welke patronen van samenwerken krijgen te veel aandacht? Waarom worden zaken niet afgemaakt, blijven ideeën onbenut of wordt er onvoldoende nagedacht? 

Met “de binnencirkel” van De InnovatieCirkel leer je hoe je de samenwerking optimaliseert en je invloed organisatiebreed constructiever wordt. Het presterende vermogen van je organisatie kan een enorme boost krijgen als leiders De InnovatieCirkel in hun praktijk toepassen. 

De structuur en investering

We benadrukken dat dit individuele coach programma geen informatie- of vaardigheidscursus is. Dat wil zeggen: je leiderschap zal niet krachtiger worden door alleen kennis te nemen van het format en vervolgens deze toe te passen in je organisatie. 

De kracht van het programma is dat we werken vanuit jouw actuele casuïstiek. Hierdoor leer je breder en dieper te kijken, zodat je denkwijze zich kan verfrissen. Veelvuldig zul je door de inzichten van Het Enneagram en De InnovatieCirkel een “ahaaa“ reactie ervaren. Door dit vernieuwde perspectief, zullen de mensen waarmee je samenwerkt meegroeien en verandert de situatie als vanzelf.

Vanuit dit verbeterde samenwerkingsniveau, werken we aan de vervolg praktijkstap om je leiderschap te versterken. Passend bij jou als mens en passend op jouw situatie.

Steeds dieper dring je door tot de kern van je organisatie en hoe je als leider de unieke toegevoegde waarde van je organisatie helpt te vergroten. Het "Leider van Vernieuwing" programma wordt in 10 coachingssessies uitgevoerd.

Investering

De investering voor het programma is € 3750,00 excl BTW. De gesprekken vinden plaats op onze locaties in Harderwijk of Utrecht. Facturering is bij voorkeur vooraf. 

We moedigen je aan gebruik te maken van de 4 gratis toepassingsfora die we jaarlijks hebben. Dit zijn 2 uur inloopsessies geleid door ons beiden. Deelnemers (oud & in opleiding) leren hierin van elkaar door De InnovatieCirkel toe te passen op ingebrachte casuïstiek. 

Voor een bescheiden extra investering kan je ook deelnemen aan de ontdekkingstocht. Een groepsbijeenkomst (4-6 deelnemers) van 3 kleine dagdeel sessies die je een breder en vollediger beeld geeft in de toepassing van De InnovatieCirkel.

Heeft dit programma garanties?

Ja, we garanderen dat dit programma je leidinggevende vermogens naar een nieuw niveau brengt. Deelnemers zullen binnen een paar bijeenkomsten al groei van hun leiderschap ervaren. 

Wat we van je vragen is dat je het materiaal goed bestudeert, de opdrachten uitvoert en het ritme van de sessies vasthoudt (dwz afspraken hooguit één of twee keer verzet). Als je daarin volledig participeert dan krijg je de resultaten zoals bovenaan beschreven. En als die niet behaald worden, dan geven we je geld terug.

We worden blij van je deelname als……

Je een leidinggevende bent -  directeur, (interim)manager, afdelingshoofd - of iemand die invloed heeft in de organisatie - lid van de OR of HR adviseur. Bovendien houd je je bezig met verander- en vernieuwingsprocessen in de organisatie. 

Om zeker te zijn dat dit programma voor jouw situatie het meest geschikt is, vragen we je onderstaand korte formulier in te vullen. Fijn als je dat doet. Beantwoord de vragen zo goed mogelijk: Over je huidige situatie, voor welke uitdagingen je staat en de resultaten die je wenst.

Zodra we je antwoorden ontvangen, nemen we binnen een dag contact met je op om een afspraak te maken. Hierin maken we nader kennis en beantwoorden we vragen die je wellicht hebt. Tot slot bepalen we samen of dit programma goed voor je is. 

Dit formulier in te vullen verplicht je niet deel te nemen. Ook oefenen we geen druk op je uit om je in te schrijven als we kennismaken.  

Als je een hekel hebt aan het invullen van formulieren (eerlijk is eerlijk, wij wel), bel dan Bart Schwarz (06-53985985). Hij maakt dan zo spoedig mogelijk een afspraak met je en zal daarin onderstaande vragen met je doornemen.

We zijn benieuwd naar je antwoord op deze vragen:

Aantal mensen waar je leiding aan geeft. Welke projecten prioriteit hebben. Hoe de samenwerking verloopt
Zijn de neuzen gericht? Worden idee├źn gedeeld? Is er focus op het unieke aan jullie organisatie?