Denktank begeleiding

De denktank bestaat uit geregelde bijeenkomsten van sleutelfiguren in je organisatie om de waarheid met elkaar te delen en de uitdaging van businessmodelinnovatie te begrijpen en methodisch aan te gaan. Alleen vanuit de harde feiten over je organisatie is namelijk wezenlijke innovatie en verandering mogelijk.

Maar wat is de waarheid? En hoe houd je die puur? En hoe voorkom je dat deze subtiel wordt weggeschoven? Zoals Jeroen van der Veer (ex-topman Shell) zei: “De waarheid is iets waar je als CEO continu achteraan moet”

Onze begeleiding richt zich op het op tafel krijgen van de (onaangename) feiten en het desondanks behouden van de hoop. Het proces van waarheidsvinding vraagt om psychologisch gezonde of egowijze deelnemers. Daarom starten we altijd met een uitgebreide intake waarin de deelnemers bewust worden gemaakt van hun blinde vlekken en wanneer ze ongewild een spaak in het wiel steken.

Wat levert een denktank op?

1. een sfeer van openheid en dialoog die inspireert en iedereen uitnodigt zijn of haar talent in te brengen.

2. een gedragen en diepgaande analyse van jullie business, samenwerkings verbanden, producten e.d. mede gebaseerd op de Business Model Generation (BMG) methode.

3. een strategie die een antwoord heeft op drie vragen: wat is onze passie, wat is de brandstof van onze economische motor en waar willen we de beste in zijn? (De Good to Great uitwerking).

4. het bedenken, ontwerpen en implementeren van nieuwe krachtige businessmodel(len) die als vanzelf gekoppeld is aan de cultuur van de organisatie.

Investering
De denktank is altijd een project op maat en wordt gefaciliteerd door Albert Kamphuis:

Afhankelijk van de doelstelling van de denktank wordt de begeleiding gedaan door één of twee begeleiders. De investering per dag is dan € 1200,00 (excl. BTW, reis- en verblijfskosten) per begeleider.

Crealogic Group Decision Room (GDR)

Een belangrijk instrument om de denktank in haar ontwikkeling te ondersteunen is ons ‘Group Decision Support System’ Crealogic. Deze internetapplicatie kan op veel verschillende manieren ingezet worden om snel en effectief inzichten met elkaar te delen, data te vergaren, tot een beheerste beslissing te komen of individueel verslag te doen van je vorderingen.
Voor informatie en achtergronden kijk op www.crealogic.eu 

Interesse? Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op