De Kunst van het Veranderen

Om de talenten van jezelf, je team verder te laten groeien zodat het vliegwiel van samenwerken blijft draaien, bieden we deze training als vervolg op de Egowijs Leiderschap Route. Deze vervolg training is voor leiders om met behulp van de “Veranderagenda” een verandering succesvol door te voeren.

Wat kun je verwachten?

1. Hoe je om moet gaan met complexe veranderingen. Van weerstand naar het activeren van het achterliggende talent

2. Leren toepassen van de “Veranderagenda”

3. Een verdieping op De InnovatieCirkel en hoe je van noodzaak naar invulling van capaciteit gaat om de feitelijke verandering te laten slagen.

Welk voordeel heb je hiermee?

Ten eerste word je vaardiger in het toepassen van De InnovatieCirkel in complexe en veranderende omgevingen. We bieden je hands-on ondersteuning om de talenten in je organisatie te activeren en wat je doen moet om de aansluiting met je omgeving te verbeteren.

Ten tweede krijg je met deze kopstudie een verdere bestendiging van wat je hebt geleerd tijdens de leiderschapsroute. De groep en de handvatten die de begeleiding je aanreikt zorgen voor verdere verdieping op Het Enneagram en De InnovatieCirkel, waardoor je steeds beter vanuit essentie blijft handelen.

En ten derde bieden we je hiermee de mogelijkheid om je leiderschap over een langere periode te ontwikkelen vanuit hetzelfde inzicht en concept dat je geleerd hebt tijdens de leiderschapsroute.

Programma

Een must om succesvol tot een verandering te komen is een gedeeld bewustzijn over de persoonlijke en organisatorische feiten en over de ontwikkelingen in de markt. Alleen hoe krijg je dat gedeeld bewustzijn tot stand? We doorlopen met elkaar het volgende programma:

1. Een inventarisatie van je veranderwens onderbouwd met feiten (organisatorisch, technisch, marktontwikkelingen), je typedynamiek en welke interventies je hebt gedaan aan de hand van de Veranderagenda

2. Hoe krijg je een gemeenschappelijke visie van de grond? Waar zit de passie en de logica rondom de veranderwens? Totstandkoming van interventies om de verschillende dynamieken van de binnencirkel (1,4,7 & 2,8,5 & 3,6,9) aan de praat te krijgen

3. Hoe kom je tot uitvoerbare veranderstappen? Prioriteitbepaling aan de hand van de buitencirkel

4. Hoe verkrijg je capaciteit om je doelen en plannen te realiseren? Door de dagelijkse hectiek is het lastig draagvlak te krijgen voor het doorzetten van de verandering. Hoe benader je verschillende persoonlijkheden hiervoor typespecifiek?

Opzet

Deze kopstudie bestaat uit 5 hele dagen. Tussentijds krijgt ieder individuele opdrachten mee om in je eigen organisatie aan de slag te gaan. Als we een groep hebben van 6 mensen dan plannen we de 5 data. De bijeenkomsten zijn in de regio Utrecht. 

Investering

De investering is € 1895,00 plus € 450,00 voor de accomodatiekosten. Beide prijzen zijn exclusief BTW. 

Interesse? Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op