Wat als het team zijn basisvertrouwen verliest?

Wat als het team zijn basisvertrouwen verliest?

4 april 2019 om 11:09 - door Albert Kamphuis - 0 reacties

Relevant data onderzoek:

Uit onderzoek komt naar voren dat in de laatste 20 jaar, multifunctionele productketens voor 45% van de economische groei in de wereld hebben gezorgd. Hoe haal je het meeste uit een multifunctioneel team?

Als medewerkers hun basisvertrouwen verliezen, weg zakken in hun  basisangst, gaan ze hun talenten op een ongezonde manier inzetten. Dat is wellicht de grootste uitdaging voor leidinggevenden.

Als we opgroeien ontwikkelen we ons basisvertrouwen in de omgang met de wereld. We hebben er vertrouwen in gekregen dat de wereld voorspelbaar en betrouwbaar is. Met een grote mate van basisvertrouwen zijn we moedig en authentiek. We nemen risico’s en brengen ten volle onze capaciteiten in. We verbinden ons van harte met de wereld, doen wat voor ons juist voelt vanuit het vertrouwen dat het zal werken, we brengen onze talenten positief in actie.

Als we in ons basisvertrouwen kunnen blijven, dan blijven we rustig reageren op impulsen. Vanuit het toelaten van je Enneagram persoonlijkheidstype, op basis van zelfkennis haal je het beste uit je team.

Deel dit bericht

Reacties